tag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post5125167386016442376..comments2024-03-06T11:18:15.567+01:00Comments on Pod norweskim niebem: Przepis na knekkebrødDag-eSzhttp://www.blogger.com/profile/06892989594426105719noreply@blogger.comBlogger104125tag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-60168874412852944812014-10-02T19:50:52.242+02:002014-10-02T19:50:52.242+02:00Ja też mieszkam pod Trondheim :) czyli dokładnie g...Ja też mieszkam pod Trondheim :) czyli dokładnie gdzie mieszkasz? :)<br />mi się też papier przykleił, ale łatwo go było oderwać ;) gorzej, że za pierwszym razem piekłam na sreberku - to było trudno oderwać ;)<br />Pozdrawiam :)Dag-eSzhttps://www.blogger.com/profile/06892989594426105719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-60744118138671148492014-09-20T11:16:26.559+02:002014-09-20T11:16:26.559+02:00dzięki za przepis na chrupkie pieczywko ja mieszka...dzięki za przepis na chrupkie pieczywko ja mieszkam w norwegii okolice Trondheim, ale jak do tej pory tylko kupowałam go w sklepie . Dziś upiekłam wyszło super , ale nie mogę odkleić papieru do pieczenia co zrobić? Pozdrawiam EWAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-82815007193021066912014-03-20T21:01:19.669+01:002014-03-20T21:01:19.669+01:00dopiero teraz się zebrałam do upieczenia tych chle...dopiero teraz się zebrałam do upieczenia tych chlebków. Jakie to jest przepyszne, że brak słów. Moje wyszły w smaku jak paluszki lajkoniki ;). Zrobiłam dość cienkie i już po 20 minutach od pokrojenia były rumiane. Zmniejszyłam temp. do 130 stopni i odchyliłam drzwiczki na dosuszanie. Boskie ;)Bez Mąki i Cukru/Rękowyczynyhttps://www.blogger.com/profile/17604418572082412822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-3033412900011299172013-11-16T20:08:18.694+01:002013-11-16T20:08:18.694+01:00super przepis, wspaniały blog. Chciałabym mieć tak...super przepis, wspaniały blog. Chciałabym mieć tak ładnie w domu. Bez Mąki i Cukru/Rękowyczynyhttps://www.blogger.com/profile/17604418572082412822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-67248215745547845932013-03-17T01:53:41.099+01:002013-03-17T01:53:41.099+01:00dziękuję za przepis na chlebek, jest świetny tylko...dziękuję za przepis na chlebek, jest świetny tylko nie dodałaś, że uzależnia :)<br /><br />najtrudniejsze to w miarę równe rozklepanie masy po blaszce. moja mała modyfikacja - piekę 30 min w 160 st a potem 'dosuszam' ok. 20 minut w 80-100 st przy minimalnie uchylonych (drewniana łyżka robi za regulator uchylenia) drzwiczkach piekarnika. Piratkahttps://www.blogger.com/profile/09819587543296045562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-844920102612560172013-03-15T13:38:20.184+01:002013-03-15T13:38:20.184+01:00Oooo! To coś dla mnie. Wszystkie składniki mam w d...Oooo! To coś dla mnie. Wszystkie składniki mam w domu. Pewnie się dzisiaj skuszę i upiekę takie chlebki. Bardzo przyjemny blog - ciepły, rodzinny. Nie kojarzy mi się ze Skandynawią. Betkahttps://www.blogger.com/profile/06459955466466690427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-74016322101976764962013-03-15T13:28:06.571+01:002013-03-15T13:28:06.571+01:00Oooo! To coś dla mnie. Wszystkie składniki mam w d...Oooo! To coś dla mnie. Wszystkie składniki mam w domu. Pewnie się dzisiaj skuszę i upiekę takie chlebki. Bardzo przyjemny blog - ciepły, rodzinny. Nie kojarzy mi się ze Skandynawią. Betkahttps://www.blogger.com/profile/06459955466466690427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-89855559563883355172013-03-06T10:04:25.858+01:002013-03-06T10:04:25.858+01:00Różnica naoczna między Twoim chlebkiem a z Ultra j...Różnica naoczna między Twoim chlebkiem a z Ultra jest taka że z Ultra jest cieńszy, taki dosłownie plasterek. Może to też daje bezproblemową suchość, bo cieńszy.<br />Pozdrawiam<br />J.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-73719973174789541442013-03-05T14:23:11.542+01:002013-03-05T14:23:11.542+01:00Hej
Spróbuję i ja :)
Tymczasem my pieczemy chlebe...Hej<br />Spróbuję i ja :)<br /><br />Tymczasem my pieczemy chlebek żytni. Składniki oczywiście norweskie, fra Rema 1000. Jak będziesz chciała to mam wypróbowany i wielokrotnie wykonany przepis na chlebek żytni na zakwasie, bez drożdży. Chleba norweskiego jeść się wg mnie nie da...więc pieczemy sami. I jest pysznie i szybko, pieczemy co 3 dni. <br /><br />A tymczasem zainspirowana Twoim wpisem kupiłam w Ultra krekkebrød, 5 kromeczek, "bare 42 kr" :)<br />Pozdrowienia z południa No<br />J.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-74248494697948517742013-03-05T13:42:33.954+01:002013-03-05T13:42:33.954+01:00Będę musiała zrobić!Będę musiała zrobić!Wszystko co mnie zachwycahttps://www.blogger.com/profile/17346452739085581143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-28098174106296821782013-03-05T12:32:28.544+01:002013-03-05T12:32:28.544+01:00Mam zarodki z PL w domu i są trochę inne...
Pozdra...Mam zarodki z PL w domu i są trochę inne...<br />Pozdrawiam :)Dag-eSzhttps://www.blogger.com/profile/06892989594426105719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-3124506060005441172013-03-05T12:31:31.736+01:002013-03-05T12:31:31.736+01:00Witaj miło mi :)
A piekłaś wcześniej coś na tym pa...Witaj miło mi :)<br />A piekłaś wcześniej coś na tym papierze? bo pamiętam, że kiedyś kupiłam taki do którego mi właśnie ciasto przywierało :/ a teraz specjalnie nie miałam takiego problemu, może w jednym miejscu, ale łatwo dało się oderwać :)Dag-eSzhttps://www.blogger.com/profile/06892989594426105719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-38265566219421134832013-03-04T09:59:35.913+01:002013-03-04T09:59:35.913+01:00Przepis wypróbowany. Jest jeszcze lepiej niż się s...Przepis wypróbowany. Jest jeszcze lepiej niż się spodziewałam. Te chlebki są pyszne w przeciwieństwie do kupnych, zwanych przez mojego męża styropianem. Przepis podałam dalej, bo jest rewelacyjny. Zrobiłam z otrębami. Mnie najbardziej smakowały z miodem. am.arthttps://www.blogger.com/profile/18047376379599769120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-66711817351781883712013-03-03T21:55:32.834+01:002013-03-03T21:55:32.834+01:00Zrobiłam, rewelacyjny! Część przed pieczeniem posy...Zrobiłam, rewelacyjny! Część przed pieczeniem posypałam delikatnie grubą solą morską i fajne są:). Dziękuję za przepis:)making baking and creatinghttps://www.blogger.com/profile/01806204206788230513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-26750378550818697002013-03-03T20:19:33.281+01:002013-03-03T20:19:33.281+01:00Chrupaczki to coś dla mnie :-) , dzięki za udostęp...Chrupaczki to coś dla mnie :-) , dzięki za udostępnienie .<br />iwjardimhttps://www.blogger.com/profile/05297421773042862429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-47247291469273750552013-03-03T15:00:25.249+01:002013-03-03T15:00:25.249+01:00dla mnie bomba :) uwielbiamy takie smakolyki do hu...dla mnie bomba :) uwielbiamy takie smakolyki do humusu, twarozku a ostatnio do smarowidel z fasoli :)))marionetkahttps://www.blogger.com/profile/09583508009057837123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-38449820677106367612013-03-03T14:43:26.243+01:002013-03-03T14:43:26.243+01:00Crusca po włosku oznacza otręby,więc kruskakli to ...Crusca po włosku oznacza otręby,więc kruskakli to otręby.Jednak to,<br /> na pierwszy rzut oka wygląda jak zarodki przenne.Pozdrawiam serdecznie.Anna<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-4009944140943579812013-03-02T20:00:01.235+01:002013-03-02T20:00:01.235+01:00Pierwsze pieczenie chleba mam już za sobą, korzyst...Pierwsze pieczenie chleba mam już za sobą, korzystałam z Twojego przepisu, wyszedł pyszny tylko miałam problem z odzieleniem spodu od papieru :)trzeba było zadziałać nożem:) Blog rewelacyjny, piękne ciepłe wnętrza pełne pomysłów i inspiracji, Bardzo lubię do Ciebie zaglądać Dagmaro:) ściskam mocno wierna fanka również z zachodniopomorskiego :)Agnieszkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-12290490154924270162013-03-02T11:52:05.066+01:002013-03-02T11:52:05.066+01:00Super w przyszlym tygodniu na pewno wypróbuję Twój...Super w przyszlym tygodniu na pewno wypróbuję Twój przepis Dagmara. Sklepy Rema znam z wizyt u siostry w Enebakk :-)) Pozdrawiam serdecznie !! AsiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-49333016799719662382013-03-01T23:55:50.217+01:002013-03-01T23:55:50.217+01:00Ale jak zaczniesz, to już nie przestaniesz! To wci...Ale jak zaczniesz, to już nie przestaniesz! To wciąga jak nałóg :)Ankhahttps://www.blogger.com/profile/17798080814664828047noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-19064182687150134672013-03-01T11:45:58.435+01:002013-03-01T11:45:58.435+01:00Zdjęcia wyglądają bardzo apetycznie, koniecznie mu...Zdjęcia wyglądają bardzo apetycznie, koniecznie muszę wypróbować ten przepis!<br />Mężuś będzie w niebowzięty, bowiem taka zdrowa przekąska jest wprost idealna dla niego, gdyż trenuje na siłowni.Genialny przepis!-Dziękuję! <br />Pozdrawiam wiosennie;-)Marilynhttps://www.blogger.com/profile/15954754255439120990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-13215202307482362992013-02-28T23:29:20.672+01:002013-02-28T23:29:20.672+01:00Tyle to i ja wiem ;)
A czym się różni kruskakli od...Tyle to i ja wiem ;)<br />A czym się różni kruskakli od hvetekli??? zwłaszcza jak opakowanie stoi obok opakowania tej samej firmy... (najgorsze, że takie rzeczy nie mają nigdzie chociaż fragmentu z folią by zobaczyć co jest w środku... :P)Dag-eSzhttps://www.blogger.com/profile/06892989594426105719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-11493181779228578772013-02-28T22:34:34.652+01:002013-02-28T22:34:34.652+01:00Bardzo serdecznie dziękuję Ci za szybką odpowiedź....Bardzo serdecznie dziękuję Ci za szybką odpowiedź. Może w weekend uda mi się coś podziałać w tym temacie. Życzę miłego weekendu :)aganoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-74084886299566408652013-02-28T21:43:20.127+01:002013-02-28T21:43:20.127+01:00uwielbiamtakie podgryzajki:)mhm zrobie w sobote do...uwielbiamtakie podgryzajki:)mhm zrobie w sobote do filmu:)Louhttps://www.blogger.com/profile/15783642473787532271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3916357574796705297.post-51639388997596294092013-02-28T18:53:58.260+01:002013-02-28T18:53:58.260+01:00Tak, kruskakli to otręby pszenneTak, kruskakli to otręby pszenneAnonymousnoreply@blogger.com